Tråde i et større fællesskab

Tråde i et større fællesskab


# Nyheder
Udgivet tirsdag d. 19. november 2019, kl. 12:39

”I Faderens, Sønnens og Helligåndens navn”. Sådan lyder det, når præsten under dåben har øst vand på dåbsbarnets hoved. Indtil nu har vi her i Birkerød Sogn tørret med en fin damaskserviet, men nu bliver damaskservietten erstattet af noget mere vedvarende: Håndstrikkede dåbsklude med kristne symboler. I Birkerød Sogn er vi nemlig så heldige, at der i frivllighedscaféen er nogle stykker, der har sat sig for at strikke og hækle dåbsklude til sognets mindste. Vi har nu så mange, at vi kan begynde at bruge af dem til vores mange dåb.

Initiativet er kommet i stand på frivillig basis, og tanken er, at man knytter sognet sammen på kryds og tværs, når sognets ældre nørkler til sognets mindste. Målet er, at dåbskluden vil blive et minde om dagen og en genstand, man kan have til påmindelse om dåben og dets betydning. Man kan f.eks. sætte dåbskluden i en ramme eller gemme den i ”Barnets bog”.

Vi er meget taknemmelige for indsatsen, som de frivillige yder og håber, at de fine dåbsklude vil bringe glæde og være et værdifuldt minde om dagen, hvor man blev vævet ind som en tråd i det store fællesskab af kristne.

 Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen, sognepræst (kbf) i Birkerød Pastorat