"Undervejs i vinden. En kvindes liv" v./Karen Borg-Hansen, forfatter og medlem af Birkerød menighedsråd

Dato Onsdag d. 9. februar 2022, Kl. 10:30 til kl. 12:30
Sted Birkerød Sognegård, Kirkevej 2, 3460 Birkerød
"Undervejs i vinden. En kvindes liv"  v./Karen Borg-Hansen, forfatter og medlem af Birkerød menighedsråd

Foredraget tager udgangspunkt i Karen Borg-Hansens debutroman "Undervejs i vinden", der udkom på forlaget Hovedland i 2021. Den handler om en kvindes liv på godt og svært gennem fem årtier. I nedslag fra 70´erne til i dag vil vi følge efterkrigsbarnet Kajsa, der som voksen flytter til byen mellem hav og fjord i Vestjylland. Det er et lille samfund, hvor missionen står stærkt. Kajsa oplever en verden af sammenhold og social kontrol, som dog har sprækker, hvor alt kan ske, og det meste alligevel forties. Hændelserne i hendes liv er almenmenneskelige: Glæden over familien og den modne kærlighed, hun finder i byen. Skygger fra psykisk sårbarhed og demens, som kastes mellem generationerne. Familiehistoriens mørklagte felter, der gradvist kommer for en dag. Og muligheden for nye begyndelser langt oppe i alderen. Karen Borg-Hansen er født og opvokset i Sydvestjylland og har boet i Birkerød i over tredive år. Hun er uddannet i statskundskab. Gennem mange år har hun undervist på bl.a. handelsgymnasiet og arbejder nu i en erhvervsdrivende fond.