Dato Torsdag d. 18. august 2022, Kl. 19:30 til kl. 22:00
KIEV Kammerkor
130 DKK
Sommerkoncert med Kiev Kammerkor

Rudersdal Sommerkoncerter kan med glæde byde Kiev Kammerkor velkommen tilbage! De begejstrede publikum i 2014 og 2016 og tager os nu igen med ind i den ortodokse kirkemusiks stemningsfulde verden fuld af sjælefred.

Kiev Kammerkor blev dannet af dirigenten Mykola Hobdych i 1990 med det formål at genoplive den ukrainske ortodokse musik, der havde været forbudt under de mange års undertrykkelse i Sovjettiden. Koret har optrådt i mere end 20 lande, udgivet over 40 cd’er og vundet priser i internationale konkurrencer inkl. Schumann International Choral Competition, the 12th International competition of Choir Music in Poland, the 7th international Choirs Competition at Sligo in Ireland og Choir of the Year Competition.
I den ortodokse kirke lovpriser man udelukkende Herren med stemmen, og der er ikke noget orgel eller andre instrumenter. Karakteristisk er de særlige oktavister – bassangere, der kan synge en hel oktav lavere end normalt. Dermed får de ortodokse kirkekor en fylde og klangrigdom, der kan matche det vesteuropæiske orgel. Musikken kan stamme fra vidt forskellige perioder – noget er flere hundrede år, andet er skrevet i nyere tid, men stilen er tidløs og taler til noget almengyldigt i mennesker.

Entré: 130 kr.
Billetter sælges via Ticketmaster. Resterende billetter sælges ved indgangen.