Højskoledagen

Birkerød Kirke, Kirkevej 2, 3460 Birkerød, Danmark
100 kr.

Kulturmøde
Manden der ville reparere verden med musik og samvær med andre kulturer

9.30 - 10.00 Kaffe i foyer/cafe

10.00 – 11.00 Henrik Goldschmidt ”Du skal gøre noget for andre”
Henrik Goldschmidt er solo-oboist ved Det kongelige Kapel. Han har en lang international karriere bag sig. Han er initiativtager til The Middle East Peace Orchestra, som er et musikalsk samarbejdsprojekt mellem jøder, muslimer og kristne. Denne samarbejdsfilosofi ligger også bag hans musikskole for børn på Nørrebro i København, hvor han i 2011 oprettede Goldschmidts Musikakademi.
Hvordan nåede Henrik Goldschmidt frem til hvor han er i dag?

11.00 – 12.00 Goldschmidt Musikakademi optræder
Goldschmidts Musikakademi ønsker at give gratis musikundervisning til så mange børn og unge som muligt med særlig fokus på dem, som ellers ikke får chancen. Der er fokus på at give hver enkelt elev så meget som muligt med, såvel fagligt som socialt.

Ud af musikken vokser et forpligtende og tryghedsskabende fællesskab på tværs af religiøse, kulturelle og etniske forskelle og potentielle konfliktområder. For at skabe fred må man holde fred, og for at holde fred, må man lære hinanden at kende.

12.00 – 12.45 Frokost

12.45 – 13.15 Lokalarbejdet i Birkerød v/Birkerød Flygtningekontakt, Helle Helmø

13.30 – 15.30 Jørgen Bæk Simonsen, Integration – hvad er det, og hvem skal integreres til hvad?

Jørgen Bæk Simonsen er lektor v/Københavns Universitet, institut for tværkulturelle og regionale studier.

I oplægget vil der blive sat fokus på, hvorledes ordet integration gennem de seneste årtier har skiftet betydning og faktisk også indhold. Det hænger sammen med, at den politiske kontekst har ændret sig radikalt, nye systemer er forsøgt etableret, nye retninger søgt anvist og den kulturelle og religiøse mangfoldighed har vist sig at indeholde udfordringer af en dybde og et omfang, vi næppe havde forestillet os. Oplægget vil fastholde, at det i langt de fleste tilfælde er gået godt, men at der fortsat er udfordringer for alle, der deltager i forløbet.

Pris inkl. traktement: kr 100.-

Tilmelding på Kirkekontoret eller via hjemmesiden. Betaling på dagen.